Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі державі повернуто майже 29 га землі у Бориспільському районі, яка незаконно використовувалася для видобування піску

    

За позовом Бориспільської місцевої прокуратури державі повернуто земельну ділянку площею майже 29 га в адміністративних межах Глибоцької сільської ради Бориспільського району, яка незаконно використовувалась товариством для видобування піску.

Рішенням Господарського суду Київської області задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації до товариства про розірвання договору оренди зазначеної земельної ділянки.

Встановлено, що з 2013 року товариство здійснювало господарську діяльність на підставі спеціального дозволу Державної служби геології та надр України на користування надрами Гартівського родовища на території вказаної сільської ради для видобування піску, придатного для застосування в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації та планування площадок родовища.

Однак, як з’ясувалось, у 2016 році наказом Держслужби дію спецдозволу зупинено та на момент пред’явлення позову не поновлено. Проте, незважаючи на це, товариство в порушення вимог чинного законодавства продовжило видобування з вказаного родовища корисної копалини - яружного піску. В результаті чого, за висновком експерта, заподіяно державі збитки в розмірі 71,4 млн грн.

Захист інтересів держави у сфері земельних відносин та надрокористування відноситься до пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури Київщини.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1429