Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Посадовця Головного управління Держгеокадастру на Київщині затримано на 48,5 тис грн хабара

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СУ ГУНП в Київській області та ДСР Нацполіції України затримано начальника міськрайонного управління у Києво-Святошинському районі та м. Ірпені Головного управління Держгеокадастру в Київській області та його спільника за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, начальник міськрайонного управління, використовуючи своє службове становище, в процесі оформлення документації на земельні ділянки, просив надати неправомірну вигоду в сумі 48 500 грн.

Так, посадовець запропонував заявнику варіант, при якому він може не чинити бюрократичних перешкод та пришвидшити реєстрацію 97 земельних ділянок в разі передачі йому грошових коштів у розрахунку по 500 грн за кожну земельну ділянку. При цьому, з метою конспірації своїх неправомірних дій, залучив пособника, з яким безпосередньо необхідно було контактувати.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, затриманим у хабарництві готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2073