Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою викрито злочинну організацію «чорних рієлторів» (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру особам за фактом створення злочинної організації, шахрайства, а також викрадення людини (ч. 1 ч. 255, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 146 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшукували квартири на території м. Києва та Київської області, в яких власники померли або відносяться до соціально беззахисних верств населення та шляхом обману чи зловживання довірою здійснювали заволодіння правоустановчими документами на нерухомість. Крім того, шахраї підробляли офіційні документи на квартири, що посвідчують їх право власності.

                   

В подальшому, шахраї, видаючи себе за власників квартир, здійснювали їх продаж. Таким чином, підозрювані незаконно привласнили майно потерпілих на суму понад 2 млн грн.

            

В рамках розслідування кримінального провадження за місцем проживання зловмисників проведено більше 20 санкціонованих обшуків, у ході яких виявлено та вилучено мобільні телефони, печатки, штампи, бланки та іншу документацію, яка підтверджує злочинну діяльність учасників злочинної організації.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викрито злочинну організацію прокурорами Київської області спільно з УСР ГУ НП в Київській області та СУ ГУ НП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1734