Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи у заволодінні 17 млн грн держаних коштів

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру трьом особам за фактом заволодіння державними коштами, службового підроблення, а також використання завідомо підробленого документа (ч. 5 ч. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, члени організованого злочинного угрупування шляхом підроблення документів, а в подальшому укладення договору купівлі-продажу приміщення для історико-етнографічного заповідника, заволоділи грошовими коштами державного бюджету в сумі 17 млн грн.

Викрито ОЗГ прокурорами Київської області спільно зі співробітниками  Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, здійснюються заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Зловмисникам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1347