Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру голові районної ради Київщини

    

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру голові однієї із районних рад  Київщини за фактом незаконного звільнення працівника з роботи з особистих мотивів  (ч. 1 ст. 172 КК України).

За даними слідства, у жовті 2019 року голова однієї із районних рад Київщини, достовірно знаючи про те, що працівник районної ради відсутня на робочому місці у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, підписала розпорядження про її звільнення з посади керуючої справами виконавчого апарату районної ради, тим самим незаконно звільнивши останню з даної посади.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Києво-Святошинською місцевою прокуратурою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, або виправними роботами на строк до 2 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1762