Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура поновила право громади на 6 га землі колишнього закладу освіти для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у Згурівському районі вартістю понад 9 млн грн

    

За сприяння Згурівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури реально виконано рішення суду про поновлення права власності громади на земельні ділянки колишньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування площею 6 га вартістю понад 9 млн грн.

Встановлено, що ГУ Держгеокадастру у Київській області своїми наказами передало громадянам у приватну власність вказані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Однак, відведення у власність цих земель відбулося з порушенням вимог земельного законодавства, оскільки їх власником є територіальні громади Згурівського району, а балансоутримувачем - відділ освіти Згурівської райдержадміністрації, яке дозволу на їх вилучення не надавало.

Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, прокуратура звернулась до Згурівського районного суду з позовами про витребування земельних ділянок з незаконного володіння, які судом задоволено.

Наразі на виконання рішень суду, Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури вжито заходів для реального повернення у власність територіальної громади Згурівського району земельних ділянок та забезпечено скасування рішень про державну реєстрацію права власності громадян на нерухоме майно.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 1347