Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини повернула державі землі водного фонду вартістю понад 86 млн грн

    

Прокуратурою Київської області забезпечено реальне виконання рішень Бориспільського міськрайонного суду та Господарського суду Київської області щодо повернення у власність держави земельних ділянок водного фонду, а саме водної поверхні та островів в акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро, загальною площею 9 га вартістю понад 86 млн грн.

Рішеннями судів задоволено позови Бориспільської місцевої прокуратури до Бориспільської районної державної адміністрації, ряду громадян та підприємств про витребування на користь держави зазначених ділянок.

Суди дійшли висновків, що спірна земля незаконно та всупереч вимогам земельного та водного законодавства вибула з державної власності за рахунок законодавчо обмежених у цивільному обороті земель водного фонду на підставі розпоряджень райдерадміністрації, державних актів на право власності на земельні ділянки та укладених в подальшому договорів купівлі-продажу.

Наразі на виконання судових рішень до Реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування речового права останніх набувачів, чим остаточно поновлено право власності держави на землі, що незаконно та безпідставно з неї вибули.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1429