Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури оголошено в розшук 22 засуджених, які ухиляються від покарання

    

Прокуратурою Київської області за отриманою з філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області інформацією організовано перевірку з питань повноти вжитих заходів працівниками Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області до розшуку 22 засуджених, які ухиляються від покарання.

Так, на обліку в Києво-Святошинському відділі з питань пробації перебуває 22 особи, засуджені до позбавлення волі, які на підставі ст. 75 КК України звільненні від відбування покарання з випробуванням, однак ухиляються від виконання покладених на них судом обов’язків.

При цьому, незважаючи на численні подання відділу з питань пробації, працівники поліції упродовж тривалого періоду не вживали жодних заходів з метою встановлення місцезнаходження засуджених.

На усунення цих порушень, прокуратурою області начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області внесено вказівку, на виконання якої 22 засуджених оголошено в розшук.

На даний час проводиться службове розслідування з метою встановлення працівників поліції, з вини яких допущено вищевказані порушення, та притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1890