Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ексочільника Міністерства закордонних справ України, який підозрюється в умисному вбивстві, повернуто до місця тримання під вартою

    

За принципової позиції прокуратури Київської області, ексочільника Міністерства закордоних справ України - підозрюваного у вбивстві повернуто до місця тримання під вартою із визначенням попереднього розміру застави – 14, 083 млн грн.

Нагадаємо, що за клопотанням прокуратури області 27 березня 2020 року Шевченківським райсудом м. Києва колишньому Міністру закордонних справ України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 14, 083 млн грн. У подальшому під час продовження запобіжного заходу, судом знижено розмір застави до 2,1 млн грн.

Вказане рішення суду прокуратурою оскаржено до Київського апеляційного суду та 11 червня 2020 року прокурори домоглися взяття під варту підозрюваного та збільшення розміру застави.

Наразі підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 115 КК, взято під варту в залі судових засідань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1719