Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою не допущено незаконне звільнення засудженого з Бучанської виправної колонії № 85

    

Завдяки принципової позиції прокуратури області Київським апеляційним судом, за результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури, скасовано рішення суду першої інстанції, яким задоволено клопотання державної установи «Бучанська виправна колонія № 85» про заміну засудженому покарання більш м’яким, який відбуває покарання за вчинення тяжкого злочину (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Установлено, що засуджений до 9 років позбавлення волі упродовж періоду відбування покарання практично не залучався до суспільно корисної оплачуваної праці, мав нестабільну поведінку, а вину у скоєному злочині взагалі не визнав.

Залишивши поза увагою вищевказані характеризуючі дані засудженого комісією виправної установи безпідставно прийнято позитивне рішення та направлено до суду клопотання про застосування до нього пільги, передбаченої ст. 82 КК України.

Ухвалою суду першої інстанції задоволено зазначене клопотання начальника виправної колонії, яка оскаржена прокуратурою області.

Відтак, керівництву колонії відмовлено в заміні засудженому невідбутої частини покарання, яка становить понад 2 роки, на більш м’яке.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1839