Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура виявила порушення у роботі органів місцевого самоврядування, які призводили до ухилення адмінправопорушниками відбування покарань

    

Прокуратурою Київської області за отриманою інформації з філії державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області організовано перевірки щодо стану затвердження органами місцевого самоврядування видів та переліку робіт для відбування правопорушниками суспільно корисних робіт.

Вказаний вид адміністративного стягнення згідно вимог ст. 1831 Кодексу України про адміністративні правопорушення призначається судом особам, які систематично не сплачують аліменти на утримання своїх дітей. 

Так, відповідно до положень адміністративного законодавства, суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, при цьому відповідний орган місцевого самоврядування визначає вид та перелік об’єктів, на яких порушники повинні виконувати ці роботи. 

Однак, деякі сільські та селищні ради нехтують зазначеними вимогами законодавства, що сприяє правопорушникам ухилятися від покарання та продовжувати не сплачувати аліменти на утримання дітей. 

У зв'язку з цим, органами прокуратури Київщини внесено 22 вказівки головам відповідних сільських та селищних рад області (найбільше Києво-Святошинського району) з вимогою про невідкладне вжиття заходів до усунення порушень та затвердження видів та переліку об’єктів, на яких правопорушники зможуть виконувати оплачувані суспільно корисні роботи.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1773