Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області виявлено численні порушення прав осіб при їх затриманні в адміністративному порядку працівниками патрульної поліції

    

Прокуратурою Київської області за результатами перевірки в батальйонах патрульної поліції в містах Біла Церква, Бориспіль та с. Чайки управління патрульної поліції у Київській області виявлено порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення під час адміністративного затримання осіб та оформленні поліцейськими протоколів про адміністративне затримання.

Так, наявні численні випадки порушень прав затриманих осіб на захист, несвоєчасного повідомлення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про їх затримання, а також неповідомлення про їх затримання родичів, не ознайомлення з правами, інше. 

Вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання поліцейськими своїх посадових обов’язків, а також через відсутність дієвого відомчого контролю управлінням патрульної поліції за роботою підпорядкованих батальйонів. 

Реагуючи на виявлені порушення, начальнику управління патрульної поліції Київщини прокуратурою області внесено вказівку, у тому числі з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності винних працівників поліції.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1977