Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернути до комунальної власності громади Переяслав-Хмельницького району понад 65 га землі

    

Бориспільська місцева прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання недійсними рішення сільської ради, договорів оренди та суборенди земельних ділянок площею понад 65 га, вартість яких майже 1,2 млн грн, розташованих на території Переяслав-Хмельницького району.

Як встановлено прокуратурою,  у 2014 році рішенням однієї із сільських рад Переяслав-Хмельницького району фізичній особі для ведення фермерського господарства у користування на умовах оренди передано зазначену землю комунальної власності.

Разом з цим, з’ясовано, що фермерське господарство «фермером» упродовж 6 років так і не було створено, а отримані землі передано в суборенду для обробітку іншому сільськогосподарському підприємству, в якому ця ж особа працює.

Вказане свідчить про те, що отримуючи вказану площу земель, громадянин особисто не мав наміру займатися фермерством, а справжньою метою була передача землі в оренду іншому підприємству для збільшення його земельного банку, за спрощеною процедурою, без обов’язкового проведення земельних торгів. Зазначене стало підставою для звернення прокуратури да суду.

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1880