Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати засудженим та працівникам держпідприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 115)»

    

Працівниками прокуратури Київської області під час виїзду до державної установи «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» встановлено, що службовими особами держпідприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 115)», на якому працевлаштовані засуджені, грубо порушено законодавство про працю.

Так, держпідприємством за березень та квітень поточного року не виплачено заробітну плату засудженим, з якої в подальшому відраховуються кошти на погашення завданих внаслідок вчинення злочинів державі чи потерпілим збитків на суму майже 80 тис грн. Більше того, виявлено заборгованість щодо виплати заробітної плати працівникам даного підприємства на суму 473 тис грн. 

Нехтуючими вимогами законодавства, державним підприємством також не перераховано виправній колонії 290 тис грн за працевикористання засуджених та 150 тис грн за комунально-побутове забезпечення, у тому числі за минулі роки, які повинні використовуватись для створення належних матеріально-побутових умов. 

Реагуючи на вказані порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

На даний час Кагарлицьким відділенням поліції Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2065