Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру службовій особі Бориспільської міської ради

    

Сьогодні, 01 червня 2020 року, прокуратурою повідомлено про підозру службовій особі Бориспільської міської ради за фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 3 ст. 342 КК України).

 

Як раніше повідомлялося, 28 травня 2020 року, правоохоронними органами викрито заступника Бориспільського міського голови та його спільника після отримання частини неправомірної вигоди – документів, які підтверджують майнові права на одну з квартир.

Так, під час затримання посередника в м. Бориспіль, службовець міської ради перешкоджав здійснювати працівникам Управління стратегічних розслідувань Національної поліції свої службові обов’язки.

Зокрема, він висловлювався в сторону правоохоронця нецензурною лайкою, поводив себе зухвало та намагався вихопити мобільні телефони. Крім того, штовхаючи та тримаючи поліцейського за руки, перешкоджав законному затриманню підозрюваного, у зв’язку з чим останній втік з місця події.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Бориспільського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області, процесуальне керівництво – Бориспільською місцевою прокуратурою.

 

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1525