Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Посадовець ДУ «Укрспортзабезпечення» постане перед судом за одержання хабара

    

Прокуратура Київської області до Печерського районного суду м. Києва скерувала обвинувальний акт стосовно  посадовця з числа керівного складу державної установи «Укрспортзабезпечення» за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 100 тис грн за не вчинення перешкод у прийнятті товару в суб’єкта господарювання за договором постачання спортивного одягу, а також не ведення щодо останнього претензійно-позовної роботи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві.

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори відділу прокуратури Київської області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1605