Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано озброєну банду, на чолі з колишнім «смотрящим по Лук’янівському СІЗО» (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області та Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в області викрито організовану озброєну групу-банду, у складі 7 осіб, які займались розбійними нападами на підприємства, установи, організації та окремих осіб, а також крадіжками чужого майна.

Втановлено, що очільником банди являється, неодноразово судимий за аналогічні злочини, 35-річний чоловік, який упродовж 2015-2019 років, перебуваючи під вартою, був одним із «смотрящих по Лук’янівському СІЗО». Вийшовши на волю, останній на шлях виправлення не став, а організував нову банду.

            

До відбору осіб, які можуть стати учасниками банди, «смотрящий» підходив ретельно та враховував особисті якості кандидатів – схильність до вчинення корисливих злочинів із застосуванням насильства, умови та спосіб їх життя, фізичний стан, зв’язки, здатність до підпорядкування тощо.

            

Керуючись жагою «легких грошей», до складу злочинного угруповання, окрім організатора, увійшло ще 6 осіб. На даний час на рахунку банди 6 епізодів злочинної діяльності.

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено: зброю та набої, засоби зв’язку – мобільні телефони та радіостанції, спец одяг однотипного зразку, маски, балаклави, перуки та накладні бороди, які використовувались з метою конспірації, речі, які належать потерпілим, спеціальні засоби для відкриття дверей, вікон та сейфів, транспортні засоби, які використовувались учасниками банди під час вчинення злочинів тощо.

                                                                 

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч.ч. 3, 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1886