Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура області повідомила про підозру судді Баришівського районного суду

    

У четвер, 28 травня 2020 року, прокуратурою Київської області, за дорученням заступника Генерального прокурора, повідомлено про підозру судді Баришівського районного суду за фактом постановлення завідомо неправосудного рішення (ч. 1 ст. 375 КК України).

За даними слідства, суддя у травні 2019 року, всупереч загальних засад судочинства та належного вивчення матеріалів судової справи, винесла ухвалу про часткове задоволення заяви про забезпечення позову, якою «зупинено дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, яка видана ТОВ «Авіакомпанія Скайап».

При цьому, з’ясовано, що особа від імені якої подано позовну заяву до Баришівського районного суду її не підписувала та із відповідним позовом не зверталась. 

Враховуючи, той факт, що суддя відмовилась від отримання письмового повідомлення про підозру, його вручено голові Баришівського районного суду для передачі підозрюваній у спосіб, передбачений  ч. 1 ст. 278 КПК України для вручення повідомлень.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1749