Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Топпосадовець м. Бориспіль погорів на хабарі (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі співробітниками слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції затримано заступника міського голови м. Бориспіль та його спільника за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

              

За даними слідства, заступник Бориспільського міського голови, залучивши, з метою приховування своїх злочинних дій, посередника, вимагав від забудовника міста неправомірну вигоду у вигляді 3 квартир за не створення перешкод при введенні в експлуатацію збудованого будинку.

У середу, 27 травня 2020 року, посадовця та посередника затримано після отримання частини неправомірної вигоди - документів, які підтверджують майнові права на одну квартиру, вартістю 196 тис гривень.

При цьому, під час оформлення документів по затриманню посередника, на місце події прибула група невідомих осіб на чолі з секретарем Бориспільської міської ради, які чинили опір працівникам поліції, в результаті чого затриманий з їх допомогою втік з місця події. У подальшому, проведеними заходами посередника таки було затримано.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вирішується питання про повідомлення про підозру секретарю Бориспільської міської ради та іншим особам за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу).

Затриманим у хабарництві готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1693