Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть трьох посадовців Ірпінської міської ради

    

Прокуратурою Київщини скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох посадових осіб Ірпінської міської ради, які будучи свідками у справі, без поважних причин відмовилися надати показання в рамках розслідування кримінального провадження.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаних посадовців було викликано до прокуратури для надання показань в якості свідків у рамках досудового розслідування та роз’яснено процесуальні права і обов’язки. Однак особи відмовилися від надання показань, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

 

Проте, в даному випадку посилання на зазначену статтю є безпідставним, оскільки обставини, з яких допитувалися свідки, не стосувалися їх особисто або членів їхніх сімей чи близьких родичів і не могли стати підставою для їхньої підозри у вчинені злочину.

 

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 1 ст. 385 КК України (відмова свідка від давання показань під час досудового розслідування) здійснювали слідчі Ірпінського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

 

Підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні забезпечуватимуть прокурори Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1917