Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру особі за фактом незаконної порубки лісу в Богуславському районі

    

За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено по підозру мешканцю одного із сіл Богуславського району за фактом незаконної порубки лісу (ч. 4 ст. 246 КК України).

Встановлено, що в грудні 2019 року на території Богуславського агролісництва держпідприємства «Київоблагроліс» підозрюваний, немаючи спеціально-передбаченого діючим законодавством дозволу, здійснив порубку 45 сироростущих дерев породи акація. Вказаними діями держпідприємству заподіяно шкоду в розмірі майже 200 тис грн.

Триває досудове розслідування.

Санкція статті передбачає покарання у  вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Місцевою прокуратурою приділяється особлива увага виявленню та розслідуванню  злочинів вчинених у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, впродовж травня поточного року прокурорами місцевої прокуратури повідомлено про підозру у 5 кримінальних провадженнях зазначеної категорії.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1652