Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура затримала адвоката під час спроби надання прокурору неправомірної вигоди в розмірі 1 500 доларів США (ФОТО)

    

Сьогодні, 26 травня, за процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно зі співробітниками  Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора, слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та ГУ БКОЗ Служби безпеки України затримано адвоката за фактом надання прокурору частини неправомірної вигоди в розмірі 1 500 доларів США за зміну останнім  кваліфікації злочину на менш тяжкий (ч. 3 ст. 369 КК України).

              

За даними слідства, прокурором однієї із місцевих прокуратур Київщини підтримується публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на умисне вбивство.

Під час судового розгляду, усвідомлюючи настання покарання у вигляді реального позбавлення волі на тривалий термін, захисник обвинуваченого запропонував прокурору за 5 000 доларів США змінити кваліфікацію злочину, що надало б можливість у майбутньому обвинуваченому відбутись покаранням, не пов’язаним з ізоляцією від суспільства.

Розуміючи неправомірність дій адвоката, прокурор повідомив про це керівництво.

Адвоката затримано в порядку ст. 208 КПК України, на даний час проводяться невідкладні слідчі дії.

                                                 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Київській області.

                                             

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1983