Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру депутату Васильківської районної ради

    

Повідомлено про підозру депутату Васильківської районної ради, який незаконно заволодів земельною ділянкою площею майже 30 га вартістю понад 5 млн грн на території Васильківського району.

Встановлено, що у 2017 році депутат райради, використовуючи підроблені документи, а саме державний акт та витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, ввівши в оману державного реєстратора, зареєстрував право власності на вказану земельну ділянку. Після чого, цю землю підозрюваний передав до статутного капіталу фермерського господарства, у якому є директором.

Дії особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, у великому розмірі), ст. 366-1 (поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції») КК України.

Триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2323