Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура затримала двох правоохоронців за зґвалтування та нанесення тілесних ушкоджень потерпілим

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області затримано двох працівників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ НП в області за підозрою у вчиненні зґвалтування та нанесення тілесних ушкоджень потерпілим (ч. 1 ст. 152 та ч. 2 ст. 365 КК України).

 

За попередніми даними, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Зокрема, вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього, кілька разів зґвалтував потерпілу.

 

Крім цього, поліцейські застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей же час перебував у приміщенні відділення поліції. У результаті неправомірних дій останніх потерпілий отримав тілесні ушкодження.

Наразі двох осіб затримано в порядку ст. 208 КК України, їм готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 152 та  ч. 2 ст. 365 КК України та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.                 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1662