Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру поліцейському за одержання хабара

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області поліцейському сектору реагування патрульної поліції № 2 Чайківського відділення поліції Києво-Святошинського відділу поліції ГУ НП в Київській області повідомлено про підозру за одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

Встановлено, що поліцейський 30 березня 2020 року під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди, за участю легкового автомобілю та мопеду, отримав від водія мопеду неправомірну вигоду в сумі 10 тис грн за не вилучення посвідчення водія та не складання постанови про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 126 КУпАП, а саме керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3-х до 6-ти місяців, або позбавленням волі на строк від 2-х до 4-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1980