Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою області в Бориспільській виправній колонії № 119 виявлено факти безпідставного та безоплатного залучення засуджених до праці

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого та трудового законодавства при залученні засуджених до суспільно корисної праці.

Так, посадові особи медичної частини № 119 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області залучають до прибирання та обслуговування зазначеної медичної частини засуджених, з якими всупереч вимог ст. 118 Кримінально-виконавчого кодексу України не укладено договори цивільно-правового характеру або трудові договори та, як наслідок, заробітна плата взагалі не нараховується.

Реагуючи на зазначені порушення, Бориспільською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (грубе порушення законодавства про працю).

Досудове розслідування триває.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2255