Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура заявила позов про повернення державі земель лісового фонду в місті Українка вартістю 1,7 млн грн

    

Органами прокуратури Київської області заявлено позов до Обухівського районного суду про повернення у державну власність земельних ділянок лісового фонду в місті Українка Обухівського району вартістю 1,7 млн грн.

Встановлено, що Українська міська рада, з перевищенням компетенції та в порушення вимог земельного і лісового законодавства, розпорядилась земельними ділянками лісогосподарського призначення загальною площею 0,9 га, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Київське лісове господарство».

З метою відновлення порушених інтересів держави Києво-Святошинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсними рішень міської ради та витребування з чужого незаконного володіння вказаних земельних ділянок.

Також, в Київському окружному адміністративному суді оскаржується рішення Української міської ради про затвердження Детального плану території, в межі якої входять спірні ділянки, відповідно до якого можливо було б збудувати багатоповерхові житлові будинки на землях лісового фонду. 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1722