Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою ліквідовано нарколабораторію по вирощуванню рослин конопель (ФОТО)

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою спільно з правоохоронними органами виявлено, що подружжя на території свого домоволодіння в місті Кагарлик незаконно вирощує наркотичні рослини. 

            

Так, під час санкціонованого обшуку в домоволодінні виявлено та в подальшому вилучено 643 рослини ззовні схожі на особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», предмети ззовні схожі на вогнепальну зброю, пристрої для куріння марихуани та сушені суцвіття нарковмісних рослин.

          

Установлено, що вказані рослини подружжя вирощувало в умовах  наближених до лабораторних із застосуванням спеціальних пристроїв для штучного поливу, освітлення та вентиляції у законспірованому підвальному приміщенні.

Місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Наразі триває проведення експертиз, після завершення яких буде вирішено питання щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1361