Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура оголосила підозру чоловіку, який намагався дати 5 000 грн неправомірної вигоди працівнику поліції

    

За процесуального керівництва Сквирського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури повідомлено про підозру чоловіку, який пропонував надати службовим особам органів Національної поліції неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Так, у травні поточного року працівники сектору реагування патрульної поліції Сквирського ВП ГУНП у Київській області, будучи при виконанні службових обов’язків, на одній із автодоріг м. Сквира, зупинили автомобіль під керуванням місцевого жителя, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Після пропозиції поліцейських пройти тест на стан сп’яніння, чоловік почав наполегливо пропонувати останнім грошові кошти в сумі 5 000 гривень за не складання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за  ч. 1 ст. 130 КУпАП та, незважаючи на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію та надання службовим особам неправомірної вигоди, продовжував пропонувати грошові кошти.

Дїі особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1680