Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула територіальній громаді землю, що належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

    

Завдяки вжитим прокуратурою Київщини заходів представницького характеру Верховний Суд залишив без змін рішення Згурівського районного суду та Київського апеляційного суду, якими задоволено позов прокуратури про повернення у спільну власність територіальних громад сіл та селища Згурівського району земельної ділянки площею 2 га, що належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Встановлено, що спірна земля є частиною загальної земельної ділянки площею 29 га, що розташована в межах Згурівської селищної ради та на праві постійного користування належала навчальному закладу. Після ліквідації якого вказана земельна ділянка була передана у спільну власність територіальних громад сіл та селища Згурівського району, на баланс відділу освіти Згурівської районної державної адміністрації.

 

Разом з тим, ГУ Держгеокадастру у Київській області незаконно передало частину землі, а саме 2 га у приватну власність громадянина для ведення особистого селянського господарства.

Загалом, Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури скеровано до суду 7 позовних заяв про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру в Київській області, скасування рішень про державну реєстрацію права власності, витребування з чужого незаконного володіння та повернення територіальним громадам земельних ділянок навчального закладу.

На даний час 5 позовних заяв судами розглянуті та задоволені, ще 2 – перебувають на розгляді.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1409