Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Верховний суд підтримав позицію прокуратури щодо повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею понад 370 га

    

Верховним судом підтримано правову позицію органів прокуратури Київської області та залишено в силі рішення апеляційної інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокуратури в інтересах держави про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держземагентства у Київській області та договорів оренди земельних ділянок площею понад 370 га на території Білоцерківського району.

У ході судового розгляду доведено, що вказані земельні ділянки, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення, всупереч вимог чинного законодавства, передані наказами Держземагентства в оренду громадянину для ведення фермерського господарства. Проте, орендар фактично даними землями не користувався та в подальшому, передав землю в суборенду діючому фермерському господарству, що забороненно законодавством.

Відтак, завдяки своєчасно вжитим прокуратурою області представницьким заходам упереджено використання суб’єктом господарювання понад 370 га сільськогосподарських земель.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1544