Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура відстояла свою позицію щодо повернення державі 10 га землі у Фастівському районі

    

Завдяки вжитим заходам представницького характеру органів прокуратури Київської області судом апеляційної інстанції скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та задоволено позов Фастівської місцевої прокуратури в інтересах держави про визнання недійсними наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області, скасування державної реєстрації та витребування земельної ділянки площею 10 га з чужого незаконного володіння.

Так, на підставі наказів Держгеокадастру, в порушення вимог земельного законодавства, фізичним особам надано повторно безоплатно у власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства на території Великогуляківської сільської ради Фастівського району.

В свою чергу, вказані громадяни відчужили ці землі на користь третьої особи, яка згодом їх об’єднала, внаслідок чого утворилась земельна ділянка площею понад 40 га.

Київський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури про незаконність надання у власність земельних ділянок, скасував вищевказані накази та повернув державі 10 га землі. Крім цього, судом скасовано право власності на земельну ділянку площею понад 40 га.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1903