Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури області працівниками поліції затримано 2 засуджених, які ухилялись від відбування покарання

    

У прокуратурі Київської області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі чи арешту, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою. 

Зокрема, продовжують мати місце факти тяганини при виконанні територіальними підрозділами Національної поліції вироків суду вказаної категорії, заведенні оперативно-розшукових справ, у зв’язку з ухиленням засуджених від відбування покарання, та оголошення їх в розшук. 

Так, працівниками Вишгородського відділу поліції з листопада минулого року не вжито достатніх заходів до встановлення місцезнаходження та затримання особи, засудженої за ч. 3 ст. 185 КК України до 3 років позбавлення волі. Аналогічно з січня цього року працівниками вказаного відділу поліції не вжито належних заходів, у тому числі оголошення в розшук, особи, засудженої за ч. 2 ст. 289 КК України до 3 років 6 місяців позбавлення волі, яка ухиляється від призначеного судом покарання. 

У свою чергу, працівниками Баришівського відділення поліції з квітня минулого року не виконувався вирок суду, яким особі, яка фактично знаходилась за місцем проживання, призначено покарання у виді 6 місяців арешту за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

На усунення вказаних порушень, прокуратурою області начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області внесено вказівку. На її виконання проведено службове розслідування, за результатами якого 2 працівників поліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 2 засуджених затримано та 1 оголошено в розшук.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1832