Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру інженеру технагляду, який сприяв підряднику будівельних робіт у привласненні бюджетних коштів під час ремонту будинків у селищі Гостомель

    

За процесуального керівництва Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду за фактом службового підроблення та пособництва у привласненні коштів місцевого бюджету комунального підприємства «УЖКГ «Гостомель».

Встановлено, що між комунальним підприємством та приватним підприємством укладено договори з капітального ремонту дахів будинків у смт. Гостомель Київської області.

Підозрюваний інженер, сприяючи директору підприємства-підрядника в привласненні бюджетних коштів, підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт. Внаслідок таких дій КП «УЖКГ «Гостомель»  спричинено понад 200 тис грн матеріальної шкоди.

Дії особи кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. ч. 2, 3 ст. 191 (пособництво у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Зазначимо, що директору підприємства-підрядника прокуратурою уже повідомлено про підозру. Щодо інженера технічного нагляду досудове розслідування кримінального провадження триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1808