Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення територіальній громаді землі, призначеної для організації парку в Баришівському районі

    

Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури виявлено порушення вимог земельного та законодавства у містобудівній сфері під час передачі в приватну власність земельної ділянки в адміністративних межах Морозівської сільської ради Баришівського району.

У 2018 році рішенням сільської ради надано дозвіл громадянину на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,09 га. У подальшому, рішенням Баришівської селищної ради затверджено вказаний проект, на підставі якого останньому видано державний акт на право власності на землю.

Однак, відведення у власність вказаної землі відбулось з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки, відповідно до генерального плану населеного пункту спірна земельна ділянка знаходиться на землях громадської забудови та призначена для організації місцевого парку пам’яті загиблим воїнам.

Прокуратурою на виявлені порушення пред’явлено до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсним вищевказане рішення селищної ради та державного акту на право власності на земельну ділянку.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1592