Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Перевертні в погонах: затримано банду, до складу якої входили працівники правоохоронних органів (ФОТО)

    

Сьогодні, 06 травня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції в Київській області та Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та області проведено масштабну спецоперацію по затриманню учасників організованої групи-банди у складі 5 осіб, які займались вимаганням грошових коштів.

              

Встановлено, що до складу банди входили два діючих працівника Національної поліції України, співробітник Служби безпеки України та ще два спільники.

Зловмисники вигадали схему «легкого заробітку».

           

За версією слідства встановлено, що двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм поплічникам. Ті, в свою чергу, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували «майбутніх потерпілих», вивчали їх спосіб життя та викрадали, з метою примушування віддати грошові кошти.

Після викрадення злочинці представлялись працівниками правоохоронних органів та погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, вимагали та примушували жертв віддавати все до останньої копійки.

На даний час відомо про заволодіння грошовими коштами на загальну суму 175 000 доларів США.

           

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання злочинців правоохоронцями виявлено та вилучено: грошові кошти, мобільні телефони, номерні знаки «прикриття», які використовувались під час спостереження за потерпілими, зброю та набої, чорнові записи, засоби знерухомлення, наркотичні речовини.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2515