Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишнього посадовця відділу освіти судитимуть за розтрату бюджетних коштів під час ремонту дитсадка

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього завідувача відділу освіти Ржищівської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах ) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що підрядником під час реконструкції даху будівлі дошкільного навчального закладу в місті Ржищів не виконано частину ремонтно-будівельних робіт, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів.

Внаслідок чого, місцевому бюджету завдано матеріальну шкоду на загальну суму майже 200 тис грн.

У разі доведення вини у вчиненні інкримінованих злочинів обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2430