Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повернула територіальній громаді земельну ділянку вартістю майже 1,5 млн грн, яка входить в генеральний план забудови міста Переяслав-Хмельницький

    

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратури Київської області суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави про визнання недійсним наказу Головного управління Держземагентства у Київській області та витребування земельної ділянки площею майже 1,5 га з незаконного володіння на користь територіальної громади м. Переяслав-Хмельницький.

Зокрема, встановлено, що у вересні 2013 року наказом Держземагентства передано у власність громадянину земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства на території Стовп’язької сільської ради Переяслав-Хмельницького району.

 

Однак, відведення у власність вказаної землі відбулось з порушенням вимог земельного законодавства, оскільки, спірна земельна ділянка знаходиться в межах міста Переяслав-Хмельницький і входить в генеральний план забудови міста.

Ринкова вартість земельної ділянки становить майже 1,5 млн грн.

На даний час на виконання судового рішення органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію речового права на спірні земельні ділянки за вищевказаним громадянином.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1700