Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вживає заходи щодо повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею понад 280 га

    

Прокуратура звернулась до Богуславського районного суду з позовом, в якому вимагає скасувати накази Головного управлінням Держземагентства у Київській області, визнати недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 280 га.

Установлено, що у 2014 році між ГУ Держземагенства у Київській області та громадянином всупереч процедури, визначеної законодавством, укладено договори оренди земельних ділянок на території Богуславського району.

 

При передачі землі Держземгентство не пересвідчилось у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією.

 

Як результат, орендар фермерською діяльністю фактично не займався. Окрім цього, останній, в порушення вимог Закону України «Про фермерське господарство», передав землю в суборенду діючому фермерському господарству.

 

Таким чином, дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури для одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.

 

На даний час провадження у справі відкрито та призначено підготовче засідання.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1695