Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернути державі ліс на території Макарівського району вартістю понад півмільйона гривень

    

Органи прокуратури Київської області прожовують вживати заходи щодо повернення державних земель лісогосподарського призначення, які незаконно передано у приватну власність.

Встановлено, що у 2008-2009 роках розпорядженнями Макарівської районної державної адміністрації, всупереч вимогам земельного та лісового законодавства, відведено у приватну власність ряду громадян земельні ділянки в межах Соснівської сільської ради Макарівського району площею 1,25 га вартістю понад півмільйона гривень.

Однак, з’ясовано, що вказані земельні ділянки відносяться до державних земель лісогосподарського призначення та належать на праві постійного користування  державному підприємству «Макарівське лісове господарство».

Реагуючи на порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено до Макарівського районного суду дві позовні заяви в інтересах держави про скасування розпоряджень Макарівської РДА та витребування на користь держави лісових ділянок.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1947