Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно старости села та директора товариства за фактом розтрати коштів місцевого бюджету під час ремонту доріг в Богуславському районі

    

Богуславський відділ Кагарлицької місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків старости села Киданівка Богуславського району та директора товариства за фактом розтрати грошових коштів місцевого бюджету в сумі понад 150 тис грн, які виділялися на ремонт вулиць.

Так, у липні 2019 року між Киданівською сільською радою та товариством, укладено договори  про надання послуг на ямковий ремонт дорожнього покриття вулиць за бюджетні кошти вартістю майже 150 тис грн.

У подальшому, виконувач обов’язків старости села та директор товариства,  достовірно знаючи, що ремонт доріг фактично не здійснено, підписали офіційні документи про їх виконання. На підставі яких, із місцевого бюджету на рахунок товариства-підрядника безпідставно перераховано грошові кошти.

Вказаним особам інкриміновано ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1487