Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть начальника місцевого відділу державної виконавчої служби за незаконний продаж квартири

    

Білоцерківська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно начальника місцевого відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки).

Встановлено, що обвинувачений, без дозволу органу опіки та піклування або відповідного рішення суду, подав до державного підприємства заяву на реалізацію арештованої квартири вартістю понад 250 тис грн, в якій проживають та зареєстровані неповнолітні діти.

Після чого, вказане нерухоме майно продано через систему електронних торгів, в результаті чого заподіяно тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам неповнолітнім.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки).

За вказаний злочин обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2205