Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть держреєстратора, який незаконно зареєстрував право власності на землі вартістю понад 800 тис грн

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно державного реєстратора сектору державної реєстрації відділу адміністративних послуг Сквирської РДА, підозрюваного у незаконній реєстрації права власності на землю вартістю понад 800 тис грн.

 

Так, у грудні 2018 року держреєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив незаконну реєстрацію права власності за сільськогосподарським підприємством на земельні ділянки комунальної власності площею понад 30 га на території Рокитнянського району. В результатi протиправних дiй державi завдано шкоду на суму понад 800 тис грн.

 

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 365-2 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1578