Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох депутатів селищних рад, які незаконно вирубували ліс

    

Іванківо-Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно двох депутатів селищних рад у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, що двоє депутатів селищних рад, ввели в оману місцевих жителів щодо наявності в них необхідних дозвільних документів для проведення вирубки дерев на території Поліського агролісництва. У подальшому, виконуючи протиправні усні вказівки обвинувачених, було здійснено незаконну порубку дерев породи сосна.

Внаслідок таких незаконних дій завдано істотної шкоди навколишньому природному середовищу та матеріальний збиток державі на суму майже 150 тис грн.

У разі доведення вини у вчиненні інкримінованого злочину обвинуваченим загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1476