Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Начальник виправної колонії постане перед судом за перешкоджання прокурору у виконанні службових обов’язків

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом впливу з боку начальника Державної установи «Бучанська виправна колонія №85» на прокурора Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури з метою перешкоджання виконанню ним службових обов’язків та заподіяння останньому тілесних ушкоджень.

Встановлено, що в січні 2020 року прокурором здійснювалась перевірка вказаної  установи з питань дотримання законодавства про працю, в ході якої встановлено факти чисельних порушень з боку керівництва установи.

Маючи на меті уникнути притягнення до відповідальності, начальником виправної колонії вжито заходів щодо перешкоджання виконанню службових обов’язків прокурором, а в подальшому застосовано до нього фізичну силу та спричинено тілесні ушкодження. Однак, незважаючи на ці обставини, завдяки професійним діям потерпілого – прокурора, вжито вичерпних заходів для збору доказів на підтвердження виявлених перевіркою порушень.

На даний час обвинувальний акт відносно начальника Державної установи «Бучанська виправна колонія №85» за ч. 2 ст. 343 та ч. 2 ст. 345 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.

За вказані кримінальні правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2582