Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито організовану озброєну групу-банду, яка займалась розбійними нападами

    

Прокуратурою області спільно з поліцією Київщини викрито організовану озброєну групу-банду, у складі 4 осіб, які займались розбійними нападами на домоволодіння окремих громадян на території Київської області.

Встановлено, що зловмисники тривалий час збирали інформацію про потерпілих, їх спосіб життя, транспортні засоби на яких вони пересуваються, наявність охорони та місця проживання. Після чого, учасники банди проникали до елітних домоволодінь та, погрожуючи зброєю та фізичною розправою, виносили грошові кошти та коштовності.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено зброю, вибухівку, засоби конспірації, якими користувались злочинці під час розбійних нападів, а також награбоване майно потерпілих.

Учасників озброєної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України, їх затримання проводилось у різних районах області.

Наразі затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм) та ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України.

У разі доведення вини у вчиненні злочинів підозрюваним загрожує покарання строком до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1729