Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На хабарі у 4 тис доларів США затримано адвоката (ФОТО)

    

Сьогодні, 28 квітня 2020 року, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області та Управління внутрішньої безпеки в області затримано адвоката одного із адвокатських об’єднань Київщини під час одержання неправомірної вигоди в сумі 4 тис доларів США (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

              

За даними слідства, адвокат вимагав від свого підзахисного, щодо якого здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання наркотичних  засобів, неправомірну вигоду в розмірі 4 тисяч доларів США за вплив на прийняття рішень службовими особами Вишгородського ВП ГУ НП в області та відділу місцевої прокуратури щодо обрання запобіжного заходу, відмінного від тримання під вартою, та укладення угоди про визнання винуватості.

                                      

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Адвоката затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. Затриманому готується повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1595