Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть ексначальника комунального підприємства за привласнення палива на суму майже півмільйона гривень

    

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього начальника комунального підприємства «УЖКГ «Гостомель», який будучи службовою особою, з метою незаконного збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж березня-травня 2019 року привласнив талони на дизельне паливо, бензин та скраплений газ, тим самим завдавши підприємству збитків на суму майже півмільйона гривень.

Дії особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах).

У разі доведення вини у вчиненні злочину обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1915