Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині директор підприємства підозрюється у заволодінні понад півмільйона гривень, виділених з бюджету на ремонт дороги

    

За процесуального керівництва Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору одного з підприємств за фактом заволодіння бюджетними коштами при проведенні капітального ремонту дороги в селі Нові Петрівці Вишгородського району. 

Встановлено, що директор підприємства, використовуючи своє службове становище, вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, якими завищено обсяги фактично проведених робіт з ремонту дороги. Внаслідок цього він заволодів бюджетними коштами в сумі понад 500 тис грн.

Досудове розслідування за ч. 4 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в великих розмірах) триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1953