Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою завершено досудове розслідування відносно судді, слідчого поліції та адвоката за вимагання та одержання хабара

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно одного із суддів районного суду Житомирської області, слідчого поліції ГУ НП в Житомирській області та адвоката, які групою осіб вимагали та отримали від громадянина за повернення майна для незаконного видобутку бурштину, неправомірну вигоду в розмірі 1 100 доларів США, яку в подальшому розподілили між собою.

 

Дії осіб кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб).

 

На даний час, відповідно до вимог ст. 290 КПК України сторонам надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1835